Sprouted fenugreek Salad
முளைகட்டிய வெந்தய சாலட்
முளைகட்டிய வெந்தய சாலட்
Ingredients:
Fenugreek ( வெந்தயம் ) - 2 tbsp
Capsicum ( குடை மிளகாய்) - 1/2
celery ( செலரி) - 1 stick
pomegranate seeds ( மாதுளம் முத்து) - a handful
Blueberries ( புளுபெர்ரிஸ் / அவுரிநெல்லி ) - a handful
Cabbage ( முட்டைகோஸ்) - finely shredded a handful
Roasted peanuts ( வறுத்த நிலைகடலை) - 2 tbsp
Lemon juice ( எலுமிச்சை சாறு) - 1 tbsp
Sesame sauce ( எள் சாஸ்) - 1 tbsp
Salt and pepper to taste ( தேவைக்கேற்ற உப்பு & மிளகுத்தூள் )
Brown rice noodle ( optional ) பழுப்பு அரிசி நூடுல்ஸ் (தேவையென்றால்) - 1/4
Wash and soak fenugreek seeds for 2 hours. |
It will swell up nearly double in size. Drain water using a sieve |
Place the soaked fenugreek in a colander box for a minimum of 36 hours. |
For that satiety feel, a small portion of boiled brown rice noodles can be added to this salad. |
Fenugreek is bitter in taste but sweet in its goodness for our body. The benefits are many.
Sprouted fenugreek is less bitter. With crunchy vegetables coated with the tangy lemon juice, topped with roasted peanuts no other salad dressing is required to enjoy this salad. But can use the sesame sauce that is available in supermarkets. The salad is goodness packed to fullness, a healthy yet crunchy and tangy in every mouthful.
No comments:
Post a Comment