Banana Flower Stir Fry
( வாழைப்பூ பொரியல் )
Ingredients:
Banana Flower ( வாழைப்பூ ) - 1
Buttermilk/ diluted yogurt ( மோர் ) - 1 cup
Grated Coconut ( துருவிய தேங்காய் ) - 2 tbsp
Boiled Split ChickPeas / Toor Daal ( வேக வைத்த துவரம் பருப்பு ) - 1tbsp
To temper - garlic 4 or 5 cloves, cumin seeds - 1/4 tsp. ( தாளிக்க - தட்டிய பூண்டு 4 பல், சீரகம் - 1/4 தேக்கரண்டி )
Curry Leaves (கறிவேப்பிலை ) - 1 twig
Coconut oil (தேங்காய் எண்ணெய் ) - 1 tbsp
Steps:
Pull the outer leaves one by one to get the bunch of flowers, florets, each. |
In each flower pull out the plastic like petal and look for the matchstick like stem and remove it. |
Cut the flowers into small size and soak in buttermilk to avoid discoloration Remove and squeeze out excess buttermilk. Boil with sufficent water until tender. Remove from fire and keep aside. |
Combine cumin seeds and garlic. |
Coarse pound using a grinding stone or in an electric blender. |
No comments:
Post a Comment